Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

Avskaffa bussarongerna!

2001-09-24Nu när gvb.nu har fått sig en ansiktslyftning så är det dags att fräscha upp oss själva en aning. Jag pratar självklart om de loppbitna bussarongerna i storlek XXS som vi fortfarande betraktar som en del av vår korrekta scoutdräkt. Ett plagg som förvisso har sina förtjänster, men som inte längre tillverkas och dessutom har en alldeles för stor ingrediens second hand i sig kan inte vara det som vi ska skruda oss i så här i början av det nya årtusendet. Den vindjacka som Gustaf Senior (modell mycket äldre) lät tillverka är en utmärkt förebild. Jag kontaktar Chanel!

peter@gvb.nu

Index

Tidigare svar

Johan Dagerhamn: Svar: Avskaffa bussarongerna!
2001-10-14 Visst gärna ett nytt enhetligt plagg! Jag är inte den som motsätter mig detta. Bussarongen är inte särkillt praktisk i alla avseenden. Den uppfyller dock två viktiga kriterier, tålighet och ett lågt pris. Det svåra är att hitta en jacka som uppfyller de tidigare nämda kraven samt har en god funktion som friluftsjacka betraktat. Att låta sy upp jackor i Asien eller i ett annat låglöneland efter ett mönster som vi själva tagit fram tror jag är den bäst framkomliga vägen.

Lars Sporrong (NP): Inlägg från omvärlden
2001-10-24 Med en ursäktan för detta intrång på er interna (i alla fall än så länge)lekplats: Vi håller på att leta efter en bra kårjacka till oss med vår logotyp på. Just nu känns utbudet från www.matterhorncollection.com rätt bra, för de har Mera (www.mera.se) som återförsäljare, och de är ju kända inom scoutsammanhang. På Meras hemsida finns fler alternativ. Men om ni hittar något bättre får ni gärna tipsa oss.

Ella: Svar: Avskaffa bussarongerna!
2001-11-04 bussaronger kliar och sticks.... Dom är bara jobbiga.... Ps Fula också....

H: här ska inget avskaffas!
2001-11-19 låt mig berätta om en händelse  som inträffade relativt nylingen. Det hände sig i bredängs trakterna efter ett av rovfåglarnas tränings eld möten. en ledare (anonym) och assistent(även denna anonym) skulle frakta en eldningshink med brinnande föremål från punkt 1 till punkt 2. det var bara det att just denna kväll hade stormen dragit sig in över stockholms förorten och eldslågorna slog höga från den heta hinken. vad skulle dessa arma stackare göra? ledaren kom med ett förslag: vi kväver elden med löv! assistenten skrattade. ledaren försökte bära hinken på alla möjliga sätt. sen kom assistenten på! hon/han hade ju en bussarong på sig! hon/han slet av sig den och bar hinken med bussarongen.  min åsikt: avskaffa ej bussarongerna!

Peter: Svar: här ska inget avskaffas!
2001-11-21 Värst vad du var välinformerad!

Robble: Svar: Svar: här ska inget avskaffas!
2001-12-12 Jaha då kan man ana vem ledaren var.....  Låter som en spännade incident. Inte riktigt som när vi hängde Olof Palmes mördare på ett romantiserat möte på Rovfåglarna men ändå....

Peter: Svar: Svar: Svar: här ska inget avskaffas!
2001-12-13 Nä, det är sant, det var bättre förr.....

Niklas: Svar: här ska inget avskaffas!
2001-11-22 Jojo, bussarongen är ju överlägsen! Och snygg dessutom!

Niklas: Försäljning av bussaronger
2001-12-08 Hittade ett ställe där man kan handla  bussaronger: http://grosshandlarnab.com Någon annan som har något ställe? Hur många behöver vi tills Chanel är klar med GVB plagget?

Martin: Svar: Avskaffa bussarongerna!
2002-02-24 Hej Peter, Jag håller med. Bussaronger är varken särskilt snyggt eller särskilt praktist, Varken i regn eller snö. I vackert väder kanske, men bara då. Problemet är att få fram ett bra alternativ. Alternativet ska vara långsiktigt, det ska var praktiskt (ja, mer praktiskt än bussarongerna) och det ska vara något som är acceptabelt som scoutplagg. Har du något förslag?

: Svar: Avskaffa bussarongerna!
2002-08-09

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu