Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

Hur ska vi synas i Bredäng?

2008-07-18Viktig fråga som oftast styrs undan till något annat, men vi behöver svara på detta för oss själva. Vi behöver komma ut i samhället och inte bara gömma oss i lokalen.

Hur ska vi synas? Jippo i samband med eventuell Bredängsdag? Ha en egen scoutdag i solen i närhetan av centrum? Göra något större och bättre ur rekryteringssyfte vid valborg?

Hur tänker du? Hur vill du att vi ska synas?

Elli

Index

Tidigare svar

Peter: Hur ska vi synas i Bredäng?
2007-12-17 Bra att fråga tas upp och bra att det blir lite diskussion här på Webbforum. Jag tycker att vi framför allt ska synas i Bredäng genom bra verksamhet, gärna utomhus. Valborg är också en bra grej, det ska vi fortsätta att satsa på. Men vi måste bli bättre på att dela upp arbetet med Valborg, så som man gör i en patrull.



Elli: Hur ska vi synas i Bredäng?
2007-12-29 Arbetet med Valborg MÅSTE börja redan precis efter jul, senast. Om avdelningarna ska kunna planera och känna sig laddade gäller det att vara förberedd. Alla kårens avdelningar borde mer eller mindre vara tvugna att deltaga. Annars är det ingen vits. Bredäng ligger inte så långt ut från stan trots allt!

Pliiiggis: Hur ska vi synas i Bredäng?
2007-12-17 Våra scouter måste våga visa att de är scouter och inte gömma scoutdräkten så den inte syns. Mycket utemöten året runt. Men det här gäller inte bara i Bredäng. Psc och ledare gömmer scoutskjortan i ledarrummet och lyan! Vågar ej ha scoutdräkt till och från lokalen. Tunt!

Konstantin: Hur ska vi synas i Bredäng?
2008-01-07 Sätt upp en skylt på dörren som det står scouter till att börja med.

Peter: Hur ska vi synas i Bredäng?
2008-01-11 Det där med skylt i Bredäng har varit aktuellt ända sedan vi blev av med den gamla dörren. Frågan är hur den ska se ut.

Elli: Hur ska vi synas i Bredäng?
2008-01-24 Det behöver inte vara något inponerader till att börja med. Men en provisorisk skylt är alltid en början. Det är lättare att göra något vettigt för att ersätta något halvbra än att göra underverk från början!

Pliiiggis: Hur ska vi synas i Bredäng?
2008-01-25 Sätt upp skylten nu!

Martin: Hur ska vi synas i Bredäng?
2008-05-13 Det finns en skylt nu. Det står 234 A på den. Fint! Men inte så bra, tycker jag i alla fall. Lokalen ser helt hemlig ut, som om det huserade en hemlig sekt därinne. Mystiskt och motbjudande. Speciellt eftersom alla fönster till lokalen är förbyggda eller på annat sätt hemliggjorda. Scouting verkar vara en hemlig rörelse, utom när de syns i TV-rutan för att göra charader eller plocka skräp på Djurgården tillsammans med kungen. Om det finns ett intresse kanske jag kan ta fram ett förslag till skylt. Kan kosta pengar - finns det några som vi kan göra skylt av?

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu