Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

Scoutskjortans vara eller icke vara

2005-01-05Scoutskjortans användning är komplext. Många anser att den alltid ska bäras då verksamheten går under namnet scouting. Andra anser att man bara ska bära skjortan under högtidliga tillställningar så som avslutningar och liknande. Det finns många olika åsikter. Borde man då enas om en åsikt eller är det okej att alla gör som de tycker?

Ska vissa av kårens avdelningar bära scoutskjortan på möten och övernattningar samtidigt som andra avdelningar bara bär den vid lite högtidligare tillfällen? Är det inte risk för att det blir så om alla ledare i kåren tycker olika? Tycker vi olika eller har vi nån fast "kåråsikt"? Om vi inte har det; Är det dags för en sådan så att vi gör lika i hela kåren?

Elli

Index

Tidigare svar

Peter: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-07-19 Gör vi inte lika i hela kåren? Det tror jag nog vi gör, jag har inte sett något annat. Däremot ska vi diskutera hur vi ska ha det i den fantastiska framtiden, men innan vi kommit fram till nåt så kör vi på som vi brukar tycker jag. "Blå, blå är färgen på vår skjorta...."

Gurra: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-07-19 Jag läste nån artikel i nån scouttidning om att scoutskjortan var en dyr historia i många länder, pga alla "prylar" som hörde till..

Då tänkte jag, men varför har inte vi massa "prylar" som hänger ihop med skjortan?

Så jag säger:
Mer bling-bling och annat till skjortan!!!!!!!!


Limpan: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-07-22 Scoutskjortan ÄR en dyr historia i många andra länder. I t.ex Storbritanien så kostade deras skjorta dubbelt så mycket som våran 1995 (det var senast som jag hade direktkontakt med dom). Där använder dom bara skjortan i början och i slutet på mötena och under ut och hemfärd från aktiviteter. Resten av tiden gäller valfri klädsel. Vi var på väg in i en liknande sitiuation           . Men då tog vi ett beslut om att förbundet INTE skulle tjäna några pengar på skjortorna så i ett enda slag så minskade priset till nästan hälften (och medlemsavgiften ökade motsvarande). Nu när vi har en bra skjorta till ett mycket bra pris (räknat per användningstillfälle) gissa hur mycket/lite Benkes skjorta har kostat honom/timme användning!!!
Det är klart att vi "alltid" skall ha skjortan på oss. Skjortan visar att vi är vi, och vi är bra scouter från GVB. Sen hur dom gör i diverse flumm och lanbrukskårer struntar jag fullständigt i (jag har lärt mig att bönder gör som dom vill iallafall).


Elin: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-08-15 En kårgemensam åsikt som jag ser det är till för att inte någon ska få framföra sin personliga åsikt på distrikts- och förbundsstämmor så att det ger sken av att vara hela kårens åsikt. I övrigt tycker jag det funkar bra som det är nu, alla avdelningar tycks ju använda scoutskjortan på samma sätt...

Pliiiggis: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-08-29 Så bra funkar det nog inte. På KST var det inte många ssc som hade scoutdräkt!!!

Gurra: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-08-31 Kan ha att göra med att man inte blev kallad.
Vaken brevledes (som brukligt) eller på mailen (nu är jag inte helt bombsäker på det första, kan ha fått nått för länge länge sen... men itne inom 1 månad från KST, vilket jag tycker borde komma (mer som "påminnelse" än kallelse..)

Fick mer eller mindre stressa som en idiot för att komma dit alls.

Dock är det fortfarande mitt fel att ajg itne hade Scoutskjorta, och det ber jag om ursäkt för.


Peter: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-09-01 Vet du Gurra, det är inte alls bra att du inte fått någon kallelse. Den ska vara skickad till g@gvb.nu. Det är väl din adress? Den har inte fastnat i något spamfilter?

Gurra: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-09-01 jaja, kollade en extra gång, och hittade den (dränktes bland 10 000 "kallelse till KS XXXXX"

=)

fast dock ingen på papper..

dessutom tycker jag att man borde skicka ut ett (2, 3 ??) påminnelse mail en sisådär 1 dag i förväg...

men, mitt fel (slarviga jag :P)


Björn: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-10-12 Var i Portugal Lisboa förra veckan. Då såg jag scouter i riktiga scoutdräkter utanför ett köpcentrum. Det såg väldigt stiligt ut. Killarna hade ljusa skjortor och mörka byxor. Alla yjejerna hade mörkblå skjorta, mörkblå kjol och mörkblå knästrumpor. Halsduk. Alla hade rejälaskor. Inga jeans, ingen blandning på skor och jackor. Tjusigt värre! Så ska det vara!

Elli: Scoutskjortans vara eller icke vara
2004-10-14 Det vore läckert om vi kunde ha det så i Sverige också! Men det skulle nog göra folk med anti-scoutskjorte-tendenser mer anti skulle jag tro.

Jag däremot skulle bara tycka mer om en sådan uniform/dräkt!


Ad: Scoutskjortans vara eller icke vara
2005-01-04 jag tycker att dt ska vara inviduellt om men vill ha scout skjorta på sig eller inte.

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu