Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

Scoutskjortan

2004-10-02Hej

Jag läste i kallelsen till nästa KS att man ska diskutera ett kårgemensamt uttalande om scoutskjortan. Jag undrar vad syftet är med ett sånt uttalande, och om det finns några tidiga tankar om vad det ska innehålla?

Hälsningar
Jaja

Jaja

Index

Tidigare svar

Pliiiggis: Scoutskjortan
2004-04-19 En sådan fråga borde kanske diskuteras på ett allmänt ledar- och ssc-möte. Är KS representativ för kåren i den frågan?

Niklas: Scoutskjortan
2004-04-21 Jag håller med iii! Det borde diskuteras på ett allmänt möte. /Niklas

Gabriella: Scoutskjortan
2004-04-22 Jag håller med iii och Niklas. Sen undrar jag, liksom Jaja, vad syftet med ett kårgemensamt uttalande är. Jag är helt övertygad om att det kommer göra mer skada än nytta.

Martin: Scoutskjortan
2004-04-27 Hej alla,

På mars-ks föreslog Vasse att kåren skulle uttala sig gemensamt i samband med det då senaste numret av Alltid som tar upp dräcktsfrågan. Vasse argumenterrade att dräkten är en viktig del i scouting och att den synpunkten inte kom fram i artiklarna. Det KS då bad om var en skrivning som Vasse skulle förbereda och som KS på nästa möte (april) skulle kunna ta ställning till. Ett alternativ är då som nu att några går ut som en grupp men inte som KS eller något sådant. I alla fall så fick vi ingen sådan skrivning att ta ställning till på ks i söndags, men självklart var det en punkt på dagordningen.

Jag förstår fuller väl att det ser underligt ut i kallelsen eftersom där inte står varför punkterna komer upp. Jag hoppas att detta ska var en bra och tydlig förklaring.  Tack för inläggen så jag fick möjligheten.

Som saken nu ligger så har KS inte fått något förslag och frågan beror därför tills vidare. Plats för egna initiativ finns ju fortfarande för den som vill och är engagerad.

Må gott / Martin


Pliiiggis: Scoutskjortan
2004-04-30 Test. Ja prövar bara, ty Janne E påstår att han inte kan göra ett inlägg här!

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu