Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

gvb.nu- förslag till förbättring av webforum

2003-10-06Jag tycker att det finns för många diskussioner som är gamla och "färdigdiskuterade" Det står här vid kanten att "Ett ämne avslutas 3 månader efter sista inlägget." Stämmer det? Vad innebär detta? Att diskussioneran arkiveras och att man inte kan lägga till något i diskussionen?

Jag tycker att man kan skaffa ett arkiv där gamla diskussion kan sparas. Det skulle vara roligt att kunna läsa vad man för tio år sedan diskuterade.

Sedan så undrar jag om man inte kan sortera diskussionerna på ett annat sätt. Just nu ser det ut som en enda stor röra... Kanske i bokstavsordning eller efter det datum som diskussionen startades. Då skulle det bli lättare att se om det kommit någon ny diskussion då.

Elli

Index

Tidigare svar

Webmaster: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-06-11 Långt upp till vänster finns det en länk till arkiverade diskussioner. Där samlas diskussioner som är minst 3 månader gamla. Dessa går det inte att komma med nya inlägg i, men de finns kvar för framtiden.

De aktiva diskussionerna sorteras i den ordning som de skapas. Den senast skapade diskussionen ligger högst upp. Intill varje diskussion så finns det en notering om hur många inlägg det finns under varje diskussion och när det senaste inlägget gjordes.



Elli: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-06-12 Men, det finns ett flertal diskussioner som är mer än tre månder gamla. Dessa borde väl oxå flyttas bort, eller?

Webmaster: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-06-12 De arkiveras tidigast efter 3 månader. Ibland dröjer det längre, tex om diskussionen fortfarande är igång eller på grund av andra omständigheter

Elli: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-06-17 okej, då förstår jag. Men då skulle det väl inte stå så bestämmt att de tas bort efter tre månader, eller?

Webmaster: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-07-08 Mellan ungefär klockan nio på kvällen den 7 juli 2003 och fram till 21.30 den 8 juli 2003 fanns det i denna tråd två små inlägg som inte hade med själva ämnet att göra. Dessa två inlägg var testinlägg som gjordes för att testa vissa funktioner i Webbforum och hamnade i denna tråd av misstag. Själva textinnehållet i det två inläggen ska inte tolkas alltför allvarligt.

Olof: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-09-01 Ett annat alternativ är att plocka in en lösning utifrån, typ phpBB (www.phpbb.com), InvisionBoard (www.invisionboard.com) eller liknande. Alla dessa är fri och mycket spridda och omtyckta. De ger alla de möjligheter som just du Elli efterlyser plus en hel del mer. Bla annant kan man komma åt problemet (för vissa i allafall) att folk ibland postar anonymt. Man kan även välja vilka debatter/diskussioner som kan vara kår-interna och vilka som ska vara öppna för allmänheten. Man kan även ha slutna diskussioner för kårstyrelsen. Jag har själv installerat och kört båda.

Rickard: gvb.nu- förslag till förbättring av webforum
2003-09-14 Jag tycker det är ett bra forum som vi har nu, ja ser inga direkta nackdelar. Att ett ämne ligger lite mer än tre månadader är ingen stor sak. Om man läser ordenligt kan man förstå hur det fungerar.

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu