Scouterna

Webbforum - Arkiverat ämne

Bildgalleri

2003-08-25Jag har insett att det är rätt svårt att leta sig fram till gamla bilder från läger, övernattningar, tävlingar osv på hemsidan. Därför tycker jag att man borde skapa ett bildgalleri omfattande alla grenars bilder, både gamla och nya, som en huvudlänk (eller vad det nu kan tänkas heta) direkt under startsidan istället för under avdelningssidorna. Vad sägs om det?

Elin R

Index

Tidigare svar

Elli: Svar: Bildgalleri
2003-02-02 Det låter som en bra idé! Då skulle man kunna hitta de bilder man söker på en gång. Verkar bra!

Martin S.: Bildgalleri
2003-02-16 Jag håller med Elin till fullo, vore kul med lite fler bilder..

Nicole: Bildgalleri
2003-02-20 Toppen idé! Det skulle behövas. Och det skulle bli uppskattat!

Anton: Bildgalleri
2003-05-16 jag håller med

Elli: Bildgalleri
2003-06-07 Kan någon ansvarig komma med någon åsikt eller tanke eller visa att man har sett detta över huvud taget???

Karin: Bildgalleri
2003-06-07 smaaaaart...!

Webmaster: Bildgalleri
2003-06-10 Vi ser allt, även den här diskussionen. Jättekul att det verkar finnas ett så stort intresse för ett bildgalleri. Förslag om hur gvb.nu ska utvecklas  är alltid välkomna. Dock har dygnet endast 24 timmar (iaf för oss) och även om ett bildgalleri kan tyckas som en lite grej att fixa så tar det ändå ett par timmar. Sen så är det ju en del löpande arbete om det ska bli bra. Nedan finns en beskrivning på vad som måste göras, som är baserat på de erfarenheter som finns i och med arbetet för att få Dagens bild och arkivet för Dagens bild att funka som det gör idag.

*Det ska fotograferas, och kanske ibland även scannas.

*Bilder ska skickas till bildansvarige (detta är det svåraste!).

*Bilderna ska skäras till rätt format och det ska skapas thumbnails, skrivas bildtexter och få ut allt på nätet, allting omgivet av en del kod.

Mycket går att automatisera, men det kräver också en större initial insats. Men så klart vi ska ha ett bildgalleri! gvb.nu är ju Sveriges bästa scoutsajt!! Det låter som det finns en hel del som är lite sugna på att fixa lite med detta? Elin? Nicole? Elli? Maila peter@gvb.nu


Elli: Bildgalleri
2003-06-11 Jag fattar inte... Vad ska vi i sådana fall göra? Jag kan säkert göra nåt om det inte är allt för komplicerat. Men vill gärna veta vad...

Elin: Bildgalleri
2003-06-13 Jag är inte så bra på datorer... Om nån lär mig så kan jag väll hjälpa till med nåt, men eftersom jag inte vet vad som ska göras är det lite svårt... Martin kanske kan hjälpa till??

Pliiiggis: Bildgalleri
2003-07-16 Nu finns ett bildgalleri, se "Om GVB" och så småningom skall det få en egen blå ruta "Bilder". Nu gäller det att skicka in bilder till mig så  att jag kan lägga ut nya. Ett stort TACK till Limpan som levererat de flesta bilderna!

Pliiiggis: Bildgalleri
2003-08-07 Ibland verkar det som man jobbar i ett tomrum!!!

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu