Scouterna

Scoutmärken

Hitta enkelt: Märkesplacering på scoutskjortan

Uppgiftsmärken

Här är en sida om uppgiftsmärkena vi har i kåren. Det finns två typer av märken; basmärken och frimärken. Basmärken är de märken som alla arbetar med. Det är mening att du ska ta alla basmärken under din scouttid. Frimärken är mer något som du väljer att arbeta med. Det kan vara så att du vill lära dig mer om orientering, överlevnad eller bli expert på chiffer. 

Basmärken

När du har alla basmärken bildar de denna symbol.Märkessystemet har 6 olika basmärken: Nyingen, Scouten, Vägvisaren, Stigfinnaren, Insikten och Utsikten. När du har gjort alla uppgifter så kommer du få ditt märke. Basmärken delas främst ut vid kårens terminsavslutningar.

Uppgifterna till varje märke kan du hitta i din märkesbok. Om du har tappat din märkesbok så går det att hitta en elektronisk här. Men du kan antagligen också be dina ledare om en ny.

Bevismärken

På upptäckarnivå och uppåt arbetar vi med två olika bevismärken: Knivbevis och Yxbevis. När du arbetar med dessa märken får du lära dig om hur du på ett säkert sätt hanterar kniv och yxa. Eftersom dessa märken visar på din kunskap får du inte hantera verktyg på egen hand om du inte har tagit dessa märken.

Frimärken

Exempel på hur ett frimärke kan se ut.Ibland så arbetar vi med frimärken. Då får du själv välja vilket frimärke, av de som erbjuds, som du vill jobba med. Till varje frimärke finns det ett antal uppgifter du får göra.  Märket får du när du gjort alla uppgifter.

Öviga märken

Övriga märken som finns är tillhörarmärken och arrangemangsmärken (som till exempel lägermärken). Dessa kan du köpa av dina ledare.

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Aktuellt

Välkommen till GVB
2023-11-15

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu